A1.1 za samostalno vežbanje nemačkog na internetu
July 31, 2017
A2.1. i A2.2. za samostalno vežbanje nemačkog na internetu
November 4, 2017

B1.1 i B1.2 za samostalno vežbanje nemačkog na internetu

Ovde možete naći online vežbanja koja prate ceo nivo B1 ali i materijal koji se odnosi na medicinsku struku i poslovni nemački. Nakon završenog A2 kursa moguće je širiti i taj vokabular.


Verujem da ste na putu do nivoa B1 stekli već dovoljno iskustva u učenju i da se lakše snalazite na nemačkim stranicama. Iz tog razloga neću deliti materijal na pojedinačne teme, već vam nudim sve odjednom.

Neka svako sam izabere smoothie koji mu je koristan i koji mu najviše odgovara. Srećno!

Sprachniveau B1

Na ovom linku imate vežbanja koja prate ceo B1 nivo i pruža vam se mogućnost da preuzmete PDF  dokument sa svim ponuđenim zadacima. Veliki plus za Schubert Verlag.


Schritte international 5 i 6

Ako radite Schritte international 5 i 6 ceo audio materijal možete preuzeti ovde: Schritte 5Schritte 6, a online vežbanja koja ga prate nalaze se na ovom linku.


Alltagsdeustch

Na sajtu izdavačke kuće Klett Verlag imate online vežbanja za B1.1 i B1.2 u kojima su reči iz opšteg nemačkog jezika (Alltagsdeustch).

Za vežbanje svakodnevnog nemačkog možda vam se dopadnu i ova online vežbanja za B1. Urađena su izuzetno pregledno i praktično.


Basiswortschatz Deutsch

Glosar za B1.1 sa prevodom reči na engleski možete preuzeti u PDF formatu ovde a za B1.2 na ovom linku.

Za vas koji hoćete da obnovite vokabular i gramatiku odličan je link sa ovim online vežbanjima DaF kompakt A1-B1 .

DaF leicht je kao što mu ime kaže – Lako i zanimljivo možete da vežbate i reči i gramatiku od A1 do B1. Ili lako ili nikako.


B1 Plus

Za B1 Plus imate 40 online vežbanja na jednom mestu. Glosar za B1 Plus sa prevodom reči na engleski možete preuzeti ovde .


Geschäftsdeutsch

Ako biste više da vežbate reči iz poslovnog života, na ovom sajtu imate online vežbanja za poslovni nemački jezik koja odgovaraju nivou B1. Glosar koji prati ove online zadatke vezano za poslovni nemački možete preuzeti na ovom linku.

Ako konkurišete za posao već na B1 pripremite se na sajtu Goethe-Instituta. Sa leve strane imate padajući meni i najbolje bi bilo da prođete sve korake, a kako da napišete sažetu radnu biografiju pogledajte ovde.
Ako vam nedostaju reči iz struke, moj vam je predlog da unesete svoje zanimanje u www.google.de, kliknete na polje Bilder i google će vam sam izbaciti tuđe biografije. Pogledajte kako su to Nemci formulisali i sudeći da ste iz struke neće vam biti problem da sami prepoznate koje reči i fraze bi mogle da se odnose na vašu biografiju (CV).

Ako vas zanima moguća poslovna korespodencija na B1 nivou prođite ova odlično pripremljena vežbanja na sajtu Goethe-Instituta. Koristite padajući meni sa leve strane. Stvarno za preporuku.

Odličan link sa video snimcima i zadacima koje je sastavio Deutsche Welle učiniće da učite nemački na najsavremeniji način. Samo ime mu kaže: B1 Deutsch im Job – Profis gesucht. Ne morate da radite sve zadatke, pronađite u ponudi svoje zanimanje i ciljano vežbajte vokabular koji vam je potreban.

Nemački za medicinske radnike i lekare

Ovaj online kurs  je odličan za vežbanje slušanja, novih reči i gramatike. Pošto vam je tema  bliska verujem da ćete uživati na ovoj strani. Pogledajte naziv na nemačkom Deutsch für ausländische Gesundheits- und Krankenpflegerinnen/-pfleger  i vidite da ste im baš vi ciljna grupa. Vredi pogledati i glosar stručnih reči.

Pričanje na nemačkom je svima problem u početku. Bojite se knjiških komplikovanih rečenica i dugačkih reči i mislite da nikada nećete propričati. Pa, ako baš treba da diskutujete na razne društvene teme možda vam to i bude problem na B1, ali imam drobru vest. Vama za posao to realno ne treba!
Zato preuzmite ovu odlično sastavljenu listu rečenica koje se vrte u vašoj struci. Posvetite joj desetak dana. Pogledajte kako su rečenice kratke i  jednostavne. Većinu ih razumete. Tako da zaboravite da nećete moći da progovorite. Ono što vam treba i što se svakodnevno vrti i tekako ćete moći.
Na ovom linku možete preuzeti glosar za lekare koji dolaze iz inostranstva,a na ovom linku mozete preuzeti glosar za medicinsko osoblje i medicinske sestre iz inostranstva.

9 Comments

 1. Ivankailic says:

  Volela BiH da naučim B1.

 2. Goran tanzer says:

  Ja sam u hamburg i hocu da uzmem onu gramatiku sa prevodom na srbski u pdf ali kako da to platim jednostavno

 3. Rhetorius says:

  Zato preuzmite ovu odlično sastavljenu listu rečenica koje se vrte u vašoj struci.

  Линк не ради…

  • Ivana says:

   Postovani,
   hvala sto ste prijavili. U medjuvremenu je lista osvezena. Link sam promenila i u nastavku teksta dodala jos dva nova linka koja nisu bila do sada na stranici.
   Pozdrav
   Ivana

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.